Alla inlägg den 11 juli 2007

Av Johanna - 11 juli 2007 00:36

Tja, jag kanske inte bara ska avhandla hemresan utan kanske lite mer. Hade ju tänkt att blogga medan jag var där nere men jag hann ju liksom inte. Det är så mycket annat man kan göra där som känns viktigare.


Jag skrev ju alla fall ett blogginlägg där nere, fingrarna höll på att gå av för att jag frös så mycket. Efter det försökte vi värma oss i något tält som serverade fairtrade ätligheter. Men inget där inne värmde oss tillräckligt så vi bestämde oss för att gå till tältet och värma oss innan björk. Det regnar så man knappt ser var man går och fötterna sjunker ner typ 30 cm i leran. Uppe vid vårat tält var det inte lerigt när vi gick men när vi kom tillbaka... Men precis framför vårat tält så är det faktiskt lite gräs. 


Vi tänker oss att vi bara ska skutta in i tältet. Icke. Vi öppnar och hittar mitt liggunderlag badandes med min sovsäck flytande uppepå. J hade värsta tjocka luftmadrassen så hans sovplats var någorlunda torr. Vi körde ju med positiv attityd och slog upp ett icke regntätt tält kvällen innan. Den värsta översvämmningen löste vi med att skopa ur tältet med en pappersmugg. Sen offrade J två nerblötta t-shirtar och ett par sönderknatade yllesockor (ylle suger upp bra...). Vi lyckades torka ur allt, fast det var ju fortfarande helt fuktigt i tältet. På med torra kläder och ner i sovsäckarna. Min var blöt på halva nederdelen så jag försökte ligga i fosterställning för att undvika det blöta. Men efter ett tag på kudden märker jag att den är blöt och att mina kläder som jag krypit ner i sovsäcken med faktiskt inte heller är torra. Då tänker jag; är det så här imorgon så åker jag hem. Men sen får jag en annan idé; man kan ju åka in till Elmers pub, sitta där en hel dag och låta fuktiga kläder torka. J gillar idén och vi ligger blöta i våra säckar och håller upp humöret med mer eller mindre bra skämt (men de dög för stunden), ibland får jag droppar i huvudet från en läckande söm i tälduken.  Somnar medan J nynnar på '...regnet det bara öser ner.." och det blir inget Björk. Synd men vi orkade bara inte.


Ny dag nytt väder; Fredag uppehåll. Underbart. Vi samlar ihop våra grejer och drar in till Elmers. Öl och macka till frukost. Är man i Danmark så är man. Vi sitter där hela dagen, njuter av toalett och värme. När kläderna är torra drar vi och handlar lite, äter en pizza (jag fick i mig en HEL STOR pizza - har inte hänt på länge om det någonsin har hänt). In till festivalen igen. Under fredag, lördag och söndag var vi bara med om en regnskur till. Sen var det praktiskt taget fint väder, dock molnigt och blåsigt. Men jag lyckades faktiskt få så mycket sol på näsan så den blev röd.


Leran torkade upp mer och mer - men såklart inte överallt. På söndag eftermiddag gick det rätt lätt att ta sig fram. Man fastnade liksom inte någonstans långt där nere och var tvungen att slita sig upp. 


Flera av våra grannar åkte hem men jag är väldigt glad att vi inte gjorde det. Det blev en väldigt bra festival trots att det under torsdagen regnade mer än det någonsin gjort under någon hel Roskildefestival tidigare. Och jag skulle kunna åka till Roskilde bara för att äta ärtor och morötter i tältet, i Danmark har de de godaste ärtorna och de godaste morötterna (förutom mormors och farmos hemodlade, men de existerar inte längre tyvärr). Vi såg flera bra band, gick dock inte på så mycket som jag inte visste vad det var för något som jag hade velat men jag är nöjd i a f.


Såg bland annat:

Mapei - så röjig och bara bra bra bra

Timbuktukonserten var svängigt värre, speciellt när Mapei kom in och gästade

Basement Jaxx tog över hela området. Stod längst fram. Blev kissnödig när bästa låten kom men det gick bra att dansa i toalettkön också. 

Wilco var inget vidare alls. 

Beastie Boys som var bra ibland

The Who som också var bra men det är inte riktigt min typ av musik

Arctic Mokeys som jag tyckte var väldigt dåliga. Jag förstår musiken men jag tycker de verkar ha skitdålig attityd. 

Ett japanskt band som jag tror hettet Tennis Court eller ngt. De var mysiga. Måste jag spana in mer.

Ett danskt ösigt band där alla såg ut som bob dylan, Oh No One tor jag. Eller var det Oh No Ono... Äh, men de var rätt ok. Dansvänligt


Kommer inte riktigt ihåg vad jag såg mer. Men jag har ju programmet kvar så jag kan återvända. Men sista konserten jag var på på söndagskvällen var Juliee Cruise. Min absoluta favorit-tant. Hon var jättebra men det var i samarbete med någon dansk dj som jag var jättebesviken på, han var bara jobbig att titta på. MEN: Juliee gjorde 'Falling' (Twin Peaks-introt). Trodde aldrig att jag skulle få höra den live.


Nu blir det inte mer Roskildebloggskrivande förrän 2008 tror jag. Det finns ju annat här i livet också. Undrar om Suixe and the Banshees kan göra en revival..?  *önska* 


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards