Alla inlägg den 2 juli 2007

Av Johanna - 2 juli 2007 23:56

Gjorde en riktigt lyckad rätt igår.


Gurkmeja- och kumminkryddad quinoa med allskönsgrönsaker och haloumi

Man behöver: Quinoa, grönsaker till wook, bönor, tomat, rödlök, ruccola, apelsin, russin, haloumi + kryddor.


Koka upp quinoa enligt paketets anvisningar, krydda vattnet rikligt med gurkmeja och kummin. När quinoan kokar så wooka upp grönsaker, jag hade:

Minimajs

Paprika

Bambuskott

Gröna bönor

Black eyed pees

Spenat

Morot

Krydda med vitlök, svartpeppar, salt, ingefära, koriander, spiskummin.


Grönsakerna blir klara lite innan quinoan, ta av dem från värmen och låt dem stå. Dela upp haloumi i tärningar och stek i lite, lite olja (blir bättre yta på dem om man inte har så mkt fett tycker jag).


Sen är det dags att hacka upp tomat och rödlök. Låt de ligga ihop med salt och peppar. Hacka sedan upp en apelsin. Nu borde quinoan vara klar... Den ska koka typ en kvart. Rör ihop quinoan och grönsakswooken. I med ruccolasallad samt tomat- och rödlöksblandningen. Smaka av och ha i mer kryddor om det behövs. Sen är det dags för ett gäng russin att joina röran. Rör i apelsinen allra sist. Denna rätt serveras ljummen. Absolut förbjudet att använda sig av värme efter att grönsakerna tagits av plattan och quinoan rörts i. Var inte rädd för apelsiner och russin heller - det är liksom pricken över i:et.


Quinoa, Chenopodium quinoa

Alla har kanske inte så bra koll på quinoa trots denna Gi-hysteri som far land och rike runt. Lite kort kan man säga att det är en ört som från Sydafrika, det är fröna man äter. Man kan ha det istället för ris/pasta/cous cous/bulgur, quinoan är nämligen mycket nyttigare för den innehåller inte så mycket kolhydrater som tidigare nämnda varor (vilket är bra för oss som inte bygger muskler). Denna ört har ett högt proteinvärde också, vilket kan vara trevligt. Quinoa kallas också mjölmålla, men det namnet säljer nog inte lika bra.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards