Alla inlägg under juli 2007

Av Johanna - 14 juli 2007 00:57

Det var i o f s ett tag sedan de flyttade in, har bara inte hunnit skriva om dem än. Men här kommer en liten presentation.


Bakunin: Slät, siamese, dumbo

 

Heffner: Dubbelrex, black berkshire

 

Arkibald: Rex, dumbo, agouti berkshire

 

Tre jättemysiga råttisar som vi köpte från Råtthjälpen. Arkibald är mest Hs och Bakunin och Heffner är mest mina. Heffner gillar leopardmönstrat och rökrockar, som hans namne i USA. Bakunin vill göra revolution. Arkibald vet jag inte riktigt vad han vill.

Av Johanna - 14 juli 2007 00:43

Grimage-kalas-kollage

Tänkte att jag skulle försöka bevara min "nya" frisyr innan den helt vuxit ut. Det var jättesvårt att ta en bild på sig själv som man sen orkade titta på. Så jag gjorde ett grimage-VM istället. Men tillslut blev jag trött och less och sista bilden blev den här:

Orkar inte mer 

Av Johanna - 14 juli 2007 00:10

Det blir kanske inte så mycket bloggande kommande veckan. Ska ju iväg till Öland så idag var det dags att hämta bilen. Som vanligt tog det 30 minuter att få ut bilen, fick en kaffe för att jag behövde vänta så länge. Tack för det OKQ8. Som vanligt hade de också tappat bort bokningen - någon som känner igen sig? 


Men nu står den här ute på gatan. En svart volvo v70 sprillans sprillans med ett hejdundrandes sound system. Jag har lyssnat på hip hop i den - funkade bra! :) Det blir en riktig glidarresa ner till öland.


Är mätt och nöjd, åt sushi idag och matade A med lite sushi också. A är numer auktoriserad djurvakt och därigenom värd all sushi i hela världen fast det fick inte plats i lilla maggen.  

Av Johanna - 12 juli 2007 16:16

Har varit sjuk hela veckan. Hostar som en whiskeytant och har feberattacker om vart annat. Verkar vara rätt över nu i a f så ikväll ska jag jobba. Men har varit hemma från jobbet i två dagar nu.


Men trots min sjukdom har jag lyckats sno ihop ett marsvinsmagazin i alla fall. Är väl så stressad så jag inte riktigt kan vila fast än jag är sjuk.


Marsvinen har blivit sjuka de också. De har fått lymfkörtelinflammation. Inte alla, men de fem små skinnyungarna. Så de ska äta antibiotika i 10 dagar. Passar inte så bra eftersom att jag ska åka till Öland och jobba nästa vecka. Men en supervänligsjäl, V, som också är marsvinsuppfödare ska mata dem med medicin när jag är där. Det är inte roligt när man själv inte kan ta hand om sina sjuklingar, jag får ångest av det. Och det måste ju vara jobbigt att ansvara över någon annans sjuka djur också. Men jag är jätteglad att V ställer upp, där kommer de få den bästa tänkbara vård av en kunnig marsvinsmänniska. 


Älsklingen Are åkte iväg igår. Hem till andra matte Ida. Han ska till SM i helgen och visa upp sig. Han är en riktigt härlig man just nu ;) Det är ju engelska domare som ska döma så det kan bli väldigt intressant att få se hur de tänker. Synd att jag själv inte kan närvara bara.

Av Johanna - 11 juli 2007 00:36

Tja, jag kanske inte bara ska avhandla hemresan utan kanske lite mer. Hade ju tänkt att blogga medan jag var där nere men jag hann ju liksom inte. Det är så mycket annat man kan göra där som känns viktigare.


Jag skrev ju alla fall ett blogginlägg där nere, fingrarna höll på att gå av för att jag frös så mycket. Efter det försökte vi värma oss i något tält som serverade fairtrade ätligheter. Men inget där inne värmde oss tillräckligt så vi bestämde oss för att gå till tältet och värma oss innan björk. Det regnar så man knappt ser var man går och fötterna sjunker ner typ 30 cm i leran. Uppe vid vårat tält var det inte lerigt när vi gick men när vi kom tillbaka... Men precis framför vårat tält så är det faktiskt lite gräs. 


Vi tänker oss att vi bara ska skutta in i tältet. Icke. Vi öppnar och hittar mitt liggunderlag badandes med min sovsäck flytande uppepå. J hade värsta tjocka luftmadrassen så hans sovplats var någorlunda torr. Vi körde ju med positiv attityd och slog upp ett icke regntätt tält kvällen innan. Den värsta översvämmningen löste vi med att skopa ur tältet med en pappersmugg. Sen offrade J två nerblötta t-shirtar och ett par sönderknatade yllesockor (ylle suger upp bra...). Vi lyckades torka ur allt, fast det var ju fortfarande helt fuktigt i tältet. På med torra kläder och ner i sovsäckarna. Min var blöt på halva nederdelen så jag försökte ligga i fosterställning för att undvika det blöta. Men efter ett tag på kudden märker jag att den är blöt och att mina kläder som jag krypit ner i sovsäcken med faktiskt inte heller är torra. Då tänker jag; är det så här imorgon så åker jag hem. Men sen får jag en annan idé; man kan ju åka in till Elmers pub, sitta där en hel dag och låta fuktiga kläder torka. J gillar idén och vi ligger blöta i våra säckar och håller upp humöret med mer eller mindre bra skämt (men de dög för stunden), ibland får jag droppar i huvudet från en läckande söm i tälduken.  Somnar medan J nynnar på '...regnet det bara öser ner.." och det blir inget Björk. Synd men vi orkade bara inte.


Ny dag nytt väder; Fredag uppehåll. Underbart. Vi samlar ihop våra grejer och drar in till Elmers. Öl och macka till frukost. Är man i Danmark så är man. Vi sitter där hela dagen, njuter av toalett och värme. När kläderna är torra drar vi och handlar lite, äter en pizza (jag fick i mig en HEL STOR pizza - har inte hänt på länge om det någonsin har hänt). In till festivalen igen. Under fredag, lördag och söndag var vi bara med om en regnskur till. Sen var det praktiskt taget fint väder, dock molnigt och blåsigt. Men jag lyckades faktiskt få så mycket sol på näsan så den blev röd.


Leran torkade upp mer och mer - men såklart inte överallt. På söndag eftermiddag gick det rätt lätt att ta sig fram. Man fastnade liksom inte någonstans långt där nere och var tvungen att slita sig upp. 


Flera av våra grannar åkte hem men jag är väldigt glad att vi inte gjorde det. Det blev en väldigt bra festival trots att det under torsdagen regnade mer än det någonsin gjort under någon hel Roskildefestival tidigare. Och jag skulle kunna åka till Roskilde bara för att äta ärtor och morötter i tältet, i Danmark har de de godaste ärtorna och de godaste morötterna (förutom mormors och farmos hemodlade, men de existerar inte längre tyvärr). Vi såg flera bra band, gick dock inte på så mycket som jag inte visste vad det var för något som jag hade velat men jag är nöjd i a f.


Såg bland annat:

Mapei - så röjig och bara bra bra bra

Timbuktukonserten var svängigt värre, speciellt när Mapei kom in och gästade

Basement Jaxx tog över hela området. Stod längst fram. Blev kissnödig när bästa låten kom men det gick bra att dansa i toalettkön också. 

Wilco var inget vidare alls. 

Beastie Boys som var bra ibland

The Who som också var bra men det är inte riktigt min typ av musik

Arctic Mokeys som jag tyckte var väldigt dåliga. Jag förstår musiken men jag tycker de verkar ha skitdålig attityd. 

Ett japanskt band som jag tror hettet Tennis Court eller ngt. De var mysiga. Måste jag spana in mer.

Ett danskt ösigt band där alla såg ut som bob dylan, Oh No One tor jag. Eller var det Oh No Ono... Äh, men de var rätt ok. Dansvänligt


Kommer inte riktigt ihåg vad jag såg mer. Men jag har ju programmet kvar så jag kan återvända. Men sista konserten jag var på på söndagskvällen var Juliee Cruise. Min absoluta favorit-tant. Hon var jättebra men det var i samarbete med någon dansk dj som jag var jättebesviken på, han var bara jobbig att titta på. MEN: Juliee gjorde 'Falling' (Twin Peaks-introt). Trodde aldrig att jag skulle få höra den live.


Nu blir det inte mer Roskildebloggskrivande förrän 2008 tror jag. Det finns ju annat här i livet också. Undrar om Suixe and the Banshees kan göra en revival..?  *önska* 


Av Johanna - 10 juli 2007 23:58

Kom hem välbehållen igår. Pust, stön och stånk. Det var en jäkla resa kan jag säga. Hoppas att det är ok att jag går i omvänd kronologisk ordning och berättar om hemresan först? ;)


Planen var att ta en nattbuss 4.00 från camping East till Köpenhamns C natten mellan söndag och måndag. Jag var helt överlycklig över att de arrangerat nattbussar för jag var lite bekymrad över hur jag skulle hinna med mitt tåg 6.03 måndag morgon från Köpenhamn. När jag gick och lade mig så ställde jag klockan på 3.00 för då skulle jag hinna vakna, sträcka på mig, ta min packning och knata över från west till east i lugn och ro. 


Men inte vaknade jag av klockan heller. Klockan 03.58 vaknade jag och var kissnödig. Kollade klockan innan jag gick ur tältet, drog en svordomsramsa, sprang ut och kissade, in igen, svor lite mer, packade det sista, sa hej då till J, glömde skort, liggunderlag och extratältet (som vi hade ifall vårat andra skulle drunkna). 40 minuters språngmarsch mot Roskilde centralstation och många långa böner om att det skulle gå ett tidigt tåg, en tidig buss eller att man kanske kunde få tag i en taxi. Ångest, ångest, ångest, dumma, dumma, dumma mig som inte vaknade av klockan.


Det var inte bara jag som var vaken vid denna tidpunkt, såklart var folk på festivalområdet vakna eftesom sista spelningen varade till 4.00 men på väg mot Roskilde så var det flera festivalbesökare som knatade också. Hoppets stjärna tändes för att det kanske går något tåg, eller en buss... eller att någon i alla fall ska ha en lösning. Person nr 1 som jag såg, som tände hoppet, vek av åt ett annat håll precis innan jag hann ifatt honom.


Johanna är moloken igen. Vart skulle han då? Visste han något som inte jag visste eller? Aja, två personer längre några hundra meter framåt går med massa packning och håller varandra i handen. Jag marscherar i fatt och de tar initiativet till konversation och frågar mig om jag vet något om några tåg från Roskilde. Jag svarar att jag inte vet för jag hade tänkt att ta nattbussarna. Det hade de också tänkt men när de hade kommit fram till buss-stationen på east hade de sagt att alla bussar var inställda. Jag tyckte det verkade konstigt för jag hade varit i informationstältet på natten och dubbelkollat allt, i o f en lite halvbortkommen gråhårig tant som nog inte hade alla hästarna hemma (eller om de bara var på grönbete) som försäkrade mig om allt men endå. Ångesten stiger och jag frågade de om de visste om NÅGOT tåg i a f och det gjorde de: 06.14 - gaah! Det var deras kompisar som kollat upp detta på internet. Jag får panik i blicken och bara störtar ifrån dem.


Går om en hel del kisar som jag inte ids att prata med. Går mest och försöker övertyga mig själv om att allt ska gå bra och gör det inte det så får jag väl lägga massa extra j***a pengar på en tågbiljett till då och komma hem sent men då kommer jag ju hem i a f. Går där och hackar tänder, har blödande skavsår och blir lite osäker på om jag går rätt - helt plötsligt tar alla skyltar mot järnvägsstationen slut. Går i fatt två personer och lyckas faktiskt hälsa med ett trevligt "Godmorgon!". De säger att järnvägsstationen ligger precis bara 10 m fram (syndes inte pga ett snett hus) och WEEEE! Där är den. Sen säger de också att första tåget ska gå 05.07 YES! Puss på dem! Nu tändes hoppet igen. 


Jag nästan skuttar vidare men inser att stationen är stängd och hur köper man biljetter nu då..? Det kommer en tjej och vill byta en tvåa mot en femma för toalettbesök, vi byter pengar och jag frågar henne om biljettautomat. Det ska finnas en någonstans som man kan betala både met mynt och kort. Grejtans. Jag hittar automaten till slut, höjer blicken och kön är mils lång. I a f i mina ögon... Jag var så trött så jag hade kunnat dö på fläcken men jag ställde mig i kön. Den tog aslång tid. När klockan var 04.50 så var det minst 20 personer framför mig i kön och om alla skulle ta mindre än en minut på sig att betala skulle jag kanske hinna med tåget. Efter 5 minuter så står fortfarande samma tjej kvar och försöker betala sin biljett - men mynten åker bara ur. Tre minuter senare så är hennes kompis inte klar... Jag börjar göra planer för mutningsförsök för att få tränga mig i kön men ger till slut upp - jag kan nästan inte hålla mig på benen, huvudet börjar snurra.


Såg på en skylt att det kostade 600 danska kronor om man blev påkommen med att planka. Det är ungefär vad en biljett hem skulle kosta, en biljett hem skulle kanske kosta mer t o m. Jag struntar i biljettkön och går direkt till perongen, tåget skulle gå om 7 minuter och jag VILL verkligen hem. Får en norska som påhäng. Hon pratar konstant i dessa 7 minuter om vad hon sett, gjort och vad hon ska göra. Jag bara nickar. Tåget kommer, hon försvinner och jag hoppar på: FÖRST! Snacka om att vara ivrig.  Perrongen är helt full med folk så alla får inte plats på tåget. Hu, led lite med stackrarna som blev kvar... sen försökte jag slappna av lite. 


Ingen konduktör på tåget så det blev en gratis resa till Köpenhamn + en massa motion (försöker tänka lite positivt). I Köpenhamn behöver jag bara gå av tåget så står mitt tåg på spåret intill. Sen flyter allt bara på och går smidigt. Tycker väldigt synd om hon som satt bredvid mig mellan Lund och Stockholm i 4h+. Men det var inte bara jag på det tåget som inte hade duschat på en vecka så det var nog en allmän stank. 


I Uppsala var det dock bara jag som klev av tåget som hade varit festivalbesökare på Roskilde. Det regnade lite här också, men folk tittade endå lite konstigt på mig med min röda stora regnrock och dyngleriga gummistövlar. Mötte ett helt gäng med personer som nog skulle till Arvikafestivalen. 


Väl hemma var jag helt lyrisk över att vara hemma så jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Men jag samlade mig, bokade en tvätt-tid och började byta marsvinsburar.  

Av Johanna - 5 juli 2007 20:47

Så ær man hær igen då. Och det ær precis som 2004 fast værre. J sæger att det hær ær det værsta året hittils, och han har ju varit hær sen 1985 så han lær ju veta.


Idag har vi inte læmnat tæltet førræn 17.00 Jo, toalettbesøk måste man ju gøra men man håller sig in i det sista. Det har øsregnat precis hela dagen och det blåser 8 m/s. Det ær inte så roligt då.


Men tillslut så masade vi oss ut før att se lite band. Først var vi på något punkband som jag inte minns namnet på, men de var danska. Men jag såg inte så mycket før jag jagade mest en toalett. Toalettkøerna ær lååååånga. Jag ruvar på en idé om att ta øver en bajamaja nær den precis ær rengjord och sen bosætta mig dær. Fast det ær nog inte så skønt att såva i en sån. Nåvæl. Efter punkbandet åt vi och sen var det dags før Mapei. Helt otroligt bra konsert. Om en timme ær det Bjørk. På orange scenen. Inget tak dær inte. Så det kommer bli vældigt bløtt. Men det ær ju allt redan i o f  s.  

Av Johanna - 3 juli 2007 00:08

Om ca 12h ska jag sätta mig på bussen ner för färd mot U-sala centrum. Sen bär det av till Lund och sen Roskilde. Allt är packat. Har t o m unnat mig en kudde. Undrar om jag är gammal och klok nu när jag har kudde och gummistövlar med mig..? Jag skulle nog räkna mig till en rutinerad festivalbesökare som har god insikt om vad som jag tycker är jobbigt. Att vara blöt och inte sova gott. Allt annat kan vara nästan hur som helst. Ska möta upp J & T där nere. Önska mig lycka till. 


Jaja, eftersom att jag skulle iväg så tänkte jag att det skulle vara bra att tvätta innan jag åker. Blev helt överlycklig när det fanns en tvättid ledig i söndags 17.30-21 - den sista tvättiden för dagen. Jag står med all tvätt och har packat i maskinerna men det går inte att få igång dem.. Suck och stön, fattar ingenting. Sen får jag syn på en lapp på dörren där det står att "För allas trivsel så får man endast tvätta t o m 17.30 på söndagar". Dah, vad är det för konservativa kristna fasoner? Längre ner står det i a f något igen om att "Följ dessa regler för allas trevnad". Det tolkade jag som att det skulle gå att bryta mot denna dumma regel. Jag började undersöka kontakter och försöka se om man kanske kunde ändra timern som maskinerna styrs av. Men nej, det gick inte. Det var bara att boka tvättid, måndag morgon 7.00 fick det bli. Då hann jag tvätta två maskiner innan jobbet. Och en tredje blev tvättad av W som är här för att mata djur och vattna blommor under resan. Och för att det är trevligt att umgås med W såklar :)


Eftersom att den här resan är så oplanerad har jag knappt ngn koll på vilka band som spelar. Men nu har jag gått igenom listan och såg att Juliee Cruise ska komma i år igen - hon var där senast jag var på roskilde (2004) och henne måste jag se igen, ni vet hon som sjunger twin peaks-temat. Nu är hon dock en lite läskig tant. Basement Jaxx , de var också där sist... Beastie Boys och Björk känns ju trevligt också. Congos. Mapei. Och sen ska jag gå så mycket jag orkar på konserter med artister från länder som jag inte brukar höra musik ifrån. Det kommer ju vara band från kina, caribien, serbien... Varför inte lite mexikansk technobeat eller japanska ballader?  Och franskt. I år blir nog temat franska sjukan. 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards