Alla inlägg den 29 augusti 2007

Av Johanna - 29 augusti 2007 22:38

Varmeboljan fortsatter och jag har gatt fran rasa till en mer brun farg - med fina blasor pa magen. Kanner mig sa tontig - jakla turistcharterackelpeckel-look.


Vi var ju ute pa sjon igar. Det var en skruttigt pitoresk bat med ett gang typiska turister pa. Mycket  bleka karlekspar som skulle fotas i foren pa baten. Lite trottsamt. Men de som ordnade batturen - vilka killar. Lite halvfeta greker som forst gar och bjuder oss pa farsk saltad gurka - gott. Sen kommer de minuten efter med en termos med hemgjort vin i - gott ocksa! Tillaggas kan val att klockan var runt 10.00 pa morgonen. Vi stannar mellan turkiet och samos for badning. Det visade sig att det var 5-6 meter djupt och man sag till botten... Jag horde lite fel pa infomotet nar jag tyckte hon sade 36. Men hon var en forsvenskad norska sa det kanske var darfor.


Sen kom vi till stranden som Gud glomt att han hade gjort. Det var skruttiga parasoll som var lite sonderblasta, ett traskjul som i at i som var gjort av drivved... men ett jattefint litet kapell som var hur fixat som helst. Manga som aker och jobbar pa samos aker just till denna strand for att ha semester - det gar bara att ta sig dit med bat sa man far val vara ifred (utom pa tisdagar da apollo har sina turer) och sa ar det for langt att aka hem till Athen... eller var de nu kommer ifran. Men det ar viktigt att halla den lilla religiosa platsen tjusig - lite lustigas kontraster for en ateist som mig. Mannen som ordnade resan tutade i oss massa vin och potatissallad. Och jag at en hel zucchini.


Efter ett tag kommer tva stycken yachtar och lagger till. Vi spionerar pa overklassen och funderar mycket over hur de har det ombord. De har valdigt mystiska flaggor som vi inte forstar ngt av. Vi fragar kaptenen pa varan bat och han gor tummen ner bara. Nar vi sedan lamnade stranden med baten kommer kocken och kaptenen fram till oss och bertattar att de jobbat for en av yachtagarna som tydligen handlar med olja och han var ett "very very big asshole". Vad flaggan betyder far vi icke reda pa.


Har sett de finaste pellisarna har - en morkt morkt lila sort och en valdigt rosa med vita smala smala streck. Ville sno skott men det gick inte for det var mitt pa dagen.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards