Alla inlägg under december 2007

Av Johanna - 6 december 2007 23:49

Nu har Ådd äntligen fått ett hem där han ska få en marsvinskompis. Hoppas nu allt går bra. Och isch vilket tomrum han lämnade efter sig. Stallets största pussgurka kan inte försvinna obemärkt. Men det är så skönt ändå eftersom att jag vet att han kommer få det bättre och verkligen vara den kelgris han är :)


Åke ska få flytta ihop med kanin-Cliff. Det är Ådds bror som också behöver ett nytt hem med marsvinskompis. Hoppas det dyker upp någon köpare. Det  är så ledsamt att ha ensamma hannar. Har funderat på att kastrera honom så att han kan gå med honor. Jag har ingen erfarenhet av kastrerade marsvinshannar. Antar att de parar honorna i a f..?




Av Johanna - 6 december 2007 17:27

Senare ikväll kommer en marsvinsköpare förbi. Hon skall kika på Ådd. Det känns i hjärtat. Ådd är en klar favorit, tam, gosig, fingerslickare, burkantshängare... Men han förtjänar verkligen ett annat hem där han kan få bo ihop med marsvin. Han har under en längre tid bott ihop med Cliff-kaninen och det har gått jättebra men han vill ju såklart hellre bo med marsvin. Jag själv har inte haft någon hanne som han har kunnat gå ihop med så det fick bli kaninen i brist på bättre. Men den här tjejen ska köpa en liten teddy från en uppfödarkollega, håll alla tummar för att det ska fungera. 

Av Johanna - 6 december 2007 17:20

Idag har jag varit lite sjuk. Forsättning på det som började igår. Men jag lyckades ändå ta mig upp 06.50 imorse för att tvätta. Men sen sov jag hela dagen och nu mår jag bättre. Är hungrig och ska snart ta mig en soyakorv med ketchup, senap och rostad lök.



Av Johanna - 5 december 2007 21:27

06.10

-Hej det är Johanna. Jag missade precis bussen.

-Men Johanna, varför ska du åka buss nu?

-Vi ska ju på yoga, nästa buss är inte nere på stan förrän 06.39

-Ja men vi behöver inte vara där förrän 7.

-Ja men jag har ett syndrom. Det är jobbigt att komma sent fast än jag vet att vi får det.

- Men Johanna, nu har jag varit i London över helgen och jag sov ingenting på ett dygn igår, bara lite på flygbussen. Nu vill jag ligga i min säng lite och känna att den är skön.  


Men 7 var vi på yoga. Det var fullt i rummet men yogamästarinnan blev jätteglad att vi kom och ropade ut i lokalen "Nu får ni flytta ihop lite". Jag stod brevid en jättefin kille jag. Han hade liksom långkalsonger och ett randigt linne. Kläder helt i min smak. Han var jätteduktig också. Jag blev impad. 


Sen frulle hemma hos Sara (stekta champinjoner, paprika och sesamfrön, en spenat bourek, kaffe, the, smörgås) sen pina iväg till Karin B och pluggapluggaplugga. Känna sig sjuk. Lämna Karin B och åka hem. Ska sätta på vinterdäck på bilen men icke. Mina gamla passar inte så det blir till att fixa nya imorgon. Fötterna är iskalla efter att ha stått och meckat i ett kallt garage. Feber. Hem igen. Värma vetekudde (en minut extra än vad det står på instruktionerna för att få den riktigt het), bädda ner sig i soffan, muttra till bonde söker fru, tvinga kompis att handla godis. Äta godis och snart kolla skräckfilm.  


Av Johanna - 4 december 2007 00:16

Mjaha. Då var man pigg då. Inte så konstigt med tanke på hur många timmar jag tillbringat i sängen... Har varit trött hela dagen fram tills 19-snåret. Då släppte också luftfuktigheten över staden. När luftfuktigheten är så där hög så är det som att någon har slagit mig i huvudet med en stekpanna och helt plötsligt blir tyngdlagen otroligt stark och nästintill tvingar mig, suger fast mig, i lodrätt läge.


Och det här med att sova... Har haft jätteont i kroppen i flera dagar för att jag sover så tokigt. Jag som oftast brukar sova väldigt snällt och stillsamt, på sin höjd snarka till, har blivit fruktansvärt rörlig om nätterna. Jag har vaknat i de mest konstiga ställningar. Ibland så ligger jag spikrakt med händerna utsträckta rakt bakåt. Då vaknar jag för att det av någon anledning inte kommer blod till armarna. Tur att jag sover ensam för det måste se så konstigt ut... Men det är en ganska harmlös ställning. I natt vaknade jag för att jag hade så jäkla ont i ryggen... Inte konstigt. Överkroppen och underkroppen hade tydligen skilda viljor. Underkroppen låg på mage och överkroppen låg på rygg. Huvudet hängde lite slött på sniskan.


Natten till i fredags sov jag som en stock. Men jag vaknade med jordens nackspärr. Då hade jag bökat ihop ett stort kuddberg, har typ 700 kuddar i sängen så det går att göra ett stort berg, som jag krupit upp i. Nacken och översta delen av ryggen hade hamnat i en väldigt ofördelaktig ställning och huvudet var mer på väg ner för berget än upp. För att ens kunna lyfta huvudet när jag vaknade var jag tvungen att ta hand med tillhörande arm till hjälp. När huvudet och ryggen var i vertikalt läge igen gick det någorlunda bra förutom att jag bara kunde titta åt vänster. 


Skulle ju åka till Gävle i fredags och opponera och respondera i uppsatsärenden... Kunde inte sova på tåget pga nackspärren. Hade köpt mig en morgonchoklad på pressbyrån. När halva koppen var uppdrucken så uppstod problem eftersom att jag inte kunde böja huvudet bakåt när jag drack. Kasade mig ner i sätet på tåget så jag mer låg än satt så kunde jag liksom hälla chokladen ner i munnen.


Väl framme vid högskolan i Gävle så var det dags för seminariumet. På opponeringen kunde jag inte titta på mina respondenter. Och när jag var respondent kunde jag inte titta på mina opponenter. Ofrivilligt snobbig. Jag hade köpt mig en god fetaostmacka (vilket gick jättebra att äta med nackspärr) samt en juice och en kaffe under en paus. När opponeringen började igen så hade jag en skvätt juice och kaffet kvar. Sippade snabbt i mig juicen (det sörplar ju så konstigt på slutet och det sörplandet vill man ju inte hålla på med under dessa viktiga diskussioner) och högg sedan in på kaffet (kan vara svårt att hålla ögonen öppna i dessa situationer...).


Samma problem som på tåget, halva koppen kvar och jag får inte i mig mer. Övervägde tanken, skulle jag kunna kasa mig ner på stolen på något bra sätt..? Nej, jag satt längst fram i publiken och det skulle verkligen inte sett bra ut. Stolen var dessutom ranglig så jag skulle kunna råka hamna i obalans och sen inte kunna ta mig upp utan assistans. Samtidigt så är det en väldigt dålig opposition där en liten näsvis en konstant sitter och säger "Men då kanske ni hade kunnat skrivit det då". Cec som sitter brevid mig börjar fnittra och jag har svårt att hålla mig. Samtidigt får jag den fina idéen att jag kan ta juicens sugrör till kaffet.


Av med plastlocket som sitter på kaffemuggen (som för övrigt är i papper),  ta ut sugröret ur juiceförpackningen, stoppa sugröret i kaffemuggen (sugröret är också i plast och juiceförpackningen i papper, något behandlat dock). Mina kursare runt omkring mig börjar studera vad jag håller på med och jag känner mig som Mr Bean när han ska packa upp en macka på en parkbänk. Fnissiga är vi redan och när jag ska börja dricka mitt kaffe med sugrör så bryter det ut ett "pffffffffff" från personer runt omkring. Stämningen är som den är och jag kan inte svälja kaffet, har stora svårigheter att ens hålla det kvar i munnen. Men tillslut så kläcker den lilla näsvisa ur sig igen "Men då hade ni väl kunnat skrivit det då?" igen och fokus riktas bort från mig och jag kan i lugn och ro svälja samt snabbt sippa i mig resten av kaffet.  


Mina teorier kring mitt våldsamma, nästintill destruktiva, sovande är att jag har för stor säng. I min säng sover man med lätthet två och skulle nöden kräva så kulle det nog gå med både fyra och fem vuxna personer. Jag har alldeles för mycket frihet i den. Dessutom har jag köpt en tjock och fin bäddmadrass som gör att man inte känner skarvarna mellan madrasserna under. Jag funderar på att kanske bara ha en kudde i sängen i stället för 700. Sen kanske man kunde nåla fast täcket i madrassen, självklart med ett lakan emellan, så att rörelsefriheten blev inskränkt. Ja, jag får fundera...



Av Johanna - 3 december 2007 17:13

Vaknade 12.48 idag. Måste börja ställa klockan annars kan jag tydligen sova hur länge som helst. Cec ringde och frågade om vi skulle sätta oss på Karin Boye. Men näää kom vi fram till. Det spöregnar och ingen av oss var särskilt motiverad.


Har strosat runt hemma istället. Pysslat med blommor och tittat på marsvinen. Ungarna växer på men en var lite lös i magen vilket gör mig lite orolig. Den finaste också som är helt omöjlig att se kön på, men det är nog en hona.


Snart ska jag ner på stan. Ska fixa en antennsladd till tvn. Sen måste jag fixa vardagsrumsbord och köksbord. Kul men lite jobbigt också. Borden får jag fixa en annan dag men måste fixa det snarast för det är inte allt för kul att sitta på golvet och äta. Men det är bra för höfterna i o f s.  

Av Johanna - 1 december 2007 13:50

Går upp klockan 7 åker till Gävle. Opponering hela dagen till 16. Tillbaka i Uppsala strax innan 18. 18 börja jobba. 08.00 imorse sluta jobba. Hem och städa. 13.52: Nu är det nog dags att lägga sig...



Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards