Alla inlägg under januari 2008

Av Johanna - 20 januari 2008 20:29

Har precis kommit hem från min gotlandsresa. Har hälsat på mamma och Urban. Har varit jättemysigt. Mamma var ju lite sjuklig så vi löste mest korsord och hängde runt i närheten av huset. Det har varit mycket soligt och skönt promenadväder. Grannen föder upp små hästar som var jätteroliga att kika på, små shettisar och gotlandsruss som var bara något år gamla och superbusiga. Andra djur vi sett är någon liten fågel som inte alls är rädd så den går lätt att fota, en fasantupp som var rädd så den gick inte att fota. En halvrädd domherre som blev fotad men jag vet inte om han kommer att synas öht på bilderna ;) Jag fotade tills kamerabatteriet tog slut. Det ligger på laddning nu sen ska bilddagboken uppdateras.


I går gjorde vi våfflor och åt med den fantastiska sojagrädden (och tinade hallon) som jag skrev om innan jag åkte. Den är ju helt fantastisk. Till och med mamma åt men hon var misstänksam - men hon åt! Det är bra betyg det: Mer sojavispgrädde åt folket!!!

Av Johanna - 17 januari 2008 22:33

Har levt på fruktsallad den här veckan. Inte alla mål men en gång om dagen i alla fall. Min träning har ju legat precis den tid då jag annars brukar äta kvällsmat och efter träningen är jag inte så hungrig och då är det skönt med något lätt. Så då gör man världens godaste fruktsallad.


Ta frukt du tycker om och anser dig ha råd med - viss frukt är ju ushiamej så dyr. Och viss frukt kommer från dumma länder... Det är knepigt med frukt. Ska man göra världens godaste fruktsallad så ska man ta precis all frukt man tycker om oavsett om den är dyr eller ej. Men det här är bara värdlens näst godaste fruktsallad.


För mig blev det de traditionella frukterna banan, apelsin och äpple. För lite extra lyx: ett granatäpple. Sen lite russin och mandel. Hä i keso också - till två portioner tog jag en liten kesoburk. Men ska man göra till 4 är det bara att ösa i 2 stora burkar. Sen var det inte så mycket mer; Klart!


Men idag var keson slut så då provade jag ett nytt lyckat alternativ till fruktsalladen:

Och det var tametusan det godaste jag ätit på länge! Sojabaserad vispgrädde. Mycket godare och bättre på alla sätt och vis. Man behöver bara vispa i 2 minuter - vilket är fortare än för vanlig vispgrädde. Den var tjock och fluffig men inte lika mastig som grädde. Den var hur god som helst, påminner om mjukglass. Nyttigt är det också, det är inte vispgrädde. Köp sånt här istället. I Sverige är Kung Markatta återförsäljare och det finns i typ nästan alla välsorterade matvaruaffärer. Köp! Köp!

Av Johanna - 17 januari 2008 21:37

Ja men just det. Har ju lärt mig knöla med kroppen på nya sätt också.


Så här 

Så här (den vänstra foten har man i lutus mellan höger ben och kroppen) 

Och så här



Av Johanna - 17 januari 2008 21:12

Ah. Då var veckans 4:e ashtangayogapass avslutat. Svettningarna har kommit igång rejält och det dryper om en. Märker stor skillnad mot hur det var i måndag mot idag. Det är som att kroppen kommer igång fortare. Ju mer man svettas desto bättre - man blir mjuk och fin.


Men attans vilken träningsvärk det har varit. I går kom jag knappt upp ur sängen. Men det släppte som tur var och efter passet igår kväll så var värken borta. I morse så var det inte alls lika svårt att gå upp. Det dumma med att göra yoga så här sent är att man blir så fruktansvärt pigg och kan inte komma isäng...


Men ikväll måste jag isäng tidigt för imorgon bär det av till gotland. Födelsedagar ska firas och vi ska väl hänga runt lite på ön och bara mysa kan jag tänka. Gotland är mysigt så här års. Lagom med folk och ön känns karg på ett mysigt sätt. 

Av Johanna - 15 januari 2008 00:47

Det här hände för ett tag sedan. Jag går igenom händelseförloppet noga:


Johanna går ut i köket och hämtar ateraljer för att kunna äta extra prima jordgubbskräm med mjölk: dvs 1 stk matsked, 1 stk tetra mjölk och 1 stk tetra kräm samt 1 stk tallrik. Alla dessa ateraljer ställs på köksbordet och förberedelserna startar. Tallriken fylls och Johanna börjar äta.


Tallriken är efter en stund tom. Det var gott, tänkte Johanna. Jag ska nog ta en tallrik till.


Tar tre steg, eller kanske fem, ut i köket för att hämta krämen och mjölken ur kylen(!) för att fylla på min tallrik som jag lämnar kvar på bordet. Kommer fram till kylen, öppnar och tänker förskräckt: Va?! Var är krämen?! Var är mjölken?! Men jag vet att jag har kräm och mjölk. Står och finkammar varje hylla för att hitta mina ingridienser till en krämtallrik.


Efter ett och ett halvt varv i kylen så kommer jag på att, nej men just det står ju på bordet. Stänger kylskåpsdörren och vänder mig om för att ta tallriken som jag ställt på bänken bakom mig(!). Lika förskräckt igen; Va?! Var tusan har tallriken tagit vägen?! Jag tog ju med mig den hit för att fylla på den?! 


Får liksom känslana av att det spökar här. Och det gör det. I mitt huvud. Jag har fått ett litet mått på hur kort mitt närminne är.  Absolut inte längre än en minut. Flera gånger idag har jag ställt mig upp för att sedan direkt sätta mig ner för jag vet inte varför jag ställde mig upp. 


Om man tror att man har spöken hemma som flyttar på saker, och om man har rest sig upp och satt sig ner många gånger utan att veta varför - om man inte minns tt man har utfört dessa handlingar eller om man tror att man inte utför dessa handlingar men ändå har spöken hemma så kan det vara bäst att fråga någon som är ärlig och som man umgås mycket med om man har gjort saker som verkat förvirrat; svarar den ja - då kan man andas ut för då är det bara extremt dåligt närminne som spökar. Jag har fortfarande lite närminne kvar så jag minns i a f att jag satt innan jag ställde mig upp. *puh*


Av Johanna - 14 januari 2008 23:19

Ah. Säsongens första yogapass avslutat. Skööönt. Efteråt var det som att ha stått i den hetaste duschen och där efter bastat och därefter duschat hett igen. Var dyngsur och muskler och leder så väl använda så att jag vinglade därifrån... Ska gå intensivkurs den här veckan, varje kväll.  Sen börjar terminen och då har jag betalat så att jag får gå 5 ggr i veckan. Det vore jättekul om jag lyckades komma igång och göra det också - men det är svårt att få allt att gå ihop med skola och arbete.


Idag på jobbet har vi varit i ateljen och målat. Jag håller på med min monkey som jag målat på sen i somras. Jättesvår målning att bli klar med. Får inte till ögonen alls på apstackarn som är så bekymrad. Skönt att måla lite i alla fall. Solen sken som värsta vårsolen. Det var nice.  

Av Johanna - 14 januari 2008 17:42

Åkejrå, jag antar "utmaningen" som jag fick från Sophie.


Här är reglerna:

Länka till den som utmanat dig.

Berätta 7 sanningar om dig själv.

Berätta 7  lögner om dig själv

Utmana 4 personer i slutet av ditt inlägg.

Lämna ett meddelande till dom fyra du utmanar.

*Länk till den som utmanat mig

http://luneas.bloggagratis.se - Sophie


* 7 sanningar

1 Jag borstar nästan aldrig håret

2 Jag borstar tänderna

3  Mitt yrke är personlig assistent och biträdande arbetsledare

4 Jag studerar till socionom 

5  Vegitarian sedan 1991

6 Är piercad i septum och har ett hål på 3,2 mm som jag aldrig använder nu för tiden

7 Alla mina skor är spetsiga


*7 lögner

1 Jag betalar alltid räkningarna i tid

2 Jag sminkar mig varje dag 

3 Ser alltid väldigt prydlig ut

4 Jag har en jämn dygnsrytm

5 Jag tycker inte om fest och kalas

6 Jag älskar sånt jag inte förstår

7 Jag gör allt precis som man ska, en mycket korrekt person


*Utmana 4 personer

Orkar inte.


*Meddelande till dem jag inte utmanar

Visst är jag snäll :D

Av Johanna - 13 januari 2008 17:58

Det har varit en dag som främst fokuserat på städning. Igår orkade jag inte göra särskilt mycket men idag så. Men hela hallen är full med sopor iform av pizzakartonger och pant. Undrar om man kan bli rik på att ha fest?


Det är dags för kvällsmat. Vet inte alls. Jag är sugen på allt. Men det känns som att det antingen sushi eller pasta med smör och salt. Jag vet inte vad det är men jag har blivit helt tokig i pasta med smör och salt. Kan ju absolut inte vara hälsosamt. På min födelsedag åt jag det varje gång jag blev hungrig - men det fick jag ju; det var ju min födelsedag. Hade gröna bönor med också som jag kokade i en egenuppfunnen ångkokare.  Tog mitt durkslag och satte det ovanpå kastrullen som jag kokade pasta i. Det fungerade perfekt och jag kände mig duktig som utnyttjade värmen så bra.


Imorgon ska jag jobba och då ska vi åka och måla i en atelje. Ska bli skönt. Jag har ett motiv i mitt huvud som jag behöver bli av med. Sen ska det yogas hela veckan. Ska gå en intensivkurs varje kväll. Fy tusan och bubblan vad skönt det ska bli. Yogakursen har jag fått som julklapp från mitt jobb. Mitt jobb är bäst!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards