Alla inlägg under januari 2008

Av Johanna - 4 januari 2008 02:36

Värsta kommentaren

19 årig kille på ÖGs nation säger till mig:

-Är du 26?! Och ser fortfarande så fräsch ut?


Herre min skapare vad dålig koll de har, ungdomarna!  

Av Johanna - 4 januari 2008 00:52

Amen jag ska också göra en årssammanfattning juh!


Musik

Som vanligt görs det väldigt lite på musikfronten världen över som attraherar mig. Det var bättre förr helt enkelt. Det jag fastnat för i år är väl typ Mapei och Familjen. Annars har väl spellistorna som vanligt bestått av Stereo Total, Benny Benazzi, Nina Haagen, The kid,  självklart Siouxie and the Banshees och Tant Strul. Och så klart käraste Elton: Tiny dancer, Your song och Crocodile rock (sistnämnda är verkligen en länk att rekommendera, Elton i värsta kreationen i the Muppet show). Nu märker jag att jag skulle kunna fortsätta i en evighet men det är nog meningslöst. Avslutar med Magnus Carlson


Mat

Jobbigaste var när det mjölkfria ickeanimaliska smöret var slut på både Konsum och Tempo och jag var tvungen att välja ett vanligt smör, samma vecka som jag köpt en ost med löpe i. Det jag köper måste jag äta upp för att annars känns det slösigt. Råkade också köpa yoghurt med gelatin i som jag åt upp. Ush och fy. Den bästa matliga upptäckten var en japansk restaurang som serverar värsta mycket vegitariska maten. Dit ska jag gå mer. 


Inköp

Upptäckte tradera och handlade hoyor och små dukar för 15:- Bästa inköpet var mina två stooora röda sammetssoffor. 


Hobbys

Två marsvinskullar. Har blivit lite halvnördig på inomhusväxter. Målandet rullade på bra under vår och sommar, har haft en behövlig paus under våren men då hängde mina tavlor på en utställning istället. 


Bo

Fick min första alleles egna lägenhet. Yeah! Här ska jag bo i tusen år. Nomadlivet är över.


Träning

Ashtanga yoga för hela slanten. Och cykelturer till och från stan.


TV/Film

Det absolut bästa jag sett under året och någonsin var alla Twin Peaks-avsnitt. Mia & Klara och Jonas & Musses religion är vad jag kan komma på att jag gillade från SVT. Film... minns inte. Har sett en del. Det mesta har varit dåligt och jag har inte bemödat mitt minne med dem. Men kortfilmsfestivalen var jag ju på här i Uppsala. Då var det några bra kortisar men det mesta var ändå dåligt. 


 Skola

Gick ner drastiskt i tid på mitt arbete och började plugga till socionom.


Resor

Har hållt mig rätt mycket i Sverige. Men Danmark fick äran i regnigaste juli på regnigaste Roskildefestivalen någonsin. Sen fick Grekland en visit också av ett trevligt resesällskap när mor min fyllde 50.


Det får duga som sammanfattning av året som gått.


Av Johanna - 3 januari 2008 23:47

Somnade 3 och vaknade 7. Antar att jag är lite stressad. När jag vaknade så låg jag och funderade på bilen, på katter, på skolan, på marsvinen, på marsvinsutställningen, hur jag skulle ta mig till marsvinsutställningen.  Skolan var jobbigast att tänka på. Det har varit grymt svårt att komma igång igen efter juluppehållet. Men idag har jag varit hos Cec och fått lite gjort. Det var trevligt och jag lyckades väl ändra på allt vår kära handledare ville - men jag har ju gjort minsta möjliga. Men det får fasen räcka.


Sen så skulle jag kolla om jag fått respons på mitt andra PM jag lämnade in innan jul. Den var bara putsväck borta. Stört. Vet ju att jag laddade upp den (alltså vi laddar upp alla våra uppgifter på nätet i o m att det är en distansutbildning). Jag blev helt ställd för jag vet ju att jag höll på med det där innan jul. Men aaah - hade jag varit så dum så jag tryckte på cancel istället för submit? Mailar min handledare och får ett snabbt svar - jag kunde maila in den och jag får mina kommentarer på måndag. Han är snäll. Hur som helst så hade jag inte varit galet snurrig utan jag fick en stund senare reda på att det var kursansvarig som tagit bort min uppgift för att den på något sätt hade låst sig. Skönt, att man har några hästar hemma menar jag. 


Jahapp. På lördag och söndag är det heldagar på husdjursmässan i Sollentuna. Jag ska dit och ställa ut marsvin, hämta marsvin och leverera marsvin. Har inte så stora förhoppningar på att det kommer gå bra. Are har för lite hår, Mästersson har för små öron och Abiona är bara en liten plutt som dessutom verkar ha pälsbyte på g så hon är flammig i färgen. Men jag ser fram emot att spana på triljoner kaniner och katter och hundar. Undrar om man kan få prata med en katt eller en hund? Jag är väldigt inne på katter just nu, men jag vill inte ha någon hemma som tur är, men de är ju så fina. Hoppas på att få se lite naket på hund och kattfronten.  


Men efter den här mässan brukar man bli sjuk. Den är så otroligt påfrestande. Pipande leksaker säljs, gastande från Bodils minicirkus, barn som snälla föräldrar gett visselpipor, gråtande barn, skrikande barn, sura föräldrar, griniga föräldrar, arga föräldrar, Bodils hundar rymmer, hundar som skäller, lamor som spottar... Men min coach Sa sa åt mig att ta med mig öronpluttar. Och det ska jag nog göra. På det stora hela är det kul men ja, påfrestande. Hoppas någon vill äta sushi med mig i Sollentuna centrum :)

Av Johanna - 2 januari 2008 00:15

Igår firade jag årskiftet på mitt arbete - tolvslaget spenderades på en balkong högst upp i ett hyreshus i centrala Uppsala med utsikt mot slottet som kvällen till ära översköljdes av fyrverkerier. Spexigt men lite onödigt. När jag vandrade från jobbet luktade hela staden prutt.


Funderade över det här med nyårslöften och jag kan inte komma ihåg att jag någonsin haft något och jag förstår inte riktigt poängen. Man gör väl som man vill när man vill? Typ liksom ;) Men jag lovade mig själv en sak och det var att jag skulle gå på yoga mer. Men det var nog bara slump att det var nyårsafton, hade lika gärna kunnat lova mig det idag eller för tre veckor sedan. Men nu efter juluppehållet så känner jag att jag behöver det. 





Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards