Alla inlägg under januari 2008

Av Johanna - 12 januari 2008 22:41

231 besökare igår. Herreminskapare.  Jag firade födelsedag för fulla muggar vilket innebär att jag är väldigt trött idag och inte har några rena muggar. Jag har stoppat pizza och coca cola i magen så det är inte synd om mig. Tjohoo!

Av Johanna - 11 januari 2008 03:38

Kom hem för en timme sen. Har pluggat och jobbat och sen tog vi en pubrunda på stan bara för att vi fasen är värda det. Har försökt lära mig dricka wiskey sour men det går sådär. Ska upp om några timmar och tvätta, skriva klart det sista och byta marsvinsburar. Yeah! Kommer nog ta en siesta sådär vid 14.00-17.00 19.00 kommer det nog hit lite folk. Tills dess ska jag ha knåpat ihop en vegansk pk-tårta.

Av Johanna - 10 januari 2008 11:56

Ska snart åka till Karin Boye igen. Idag ska jag bli klar med mitt PM är det tänkt. Sen ska jag jobba till 23. Imorgon ska jag fylla år, då ska jag vara ledig :)

Av Johanna - 9 januari 2008 23:57

Nu - NU - kom jag hem. 23.57 Dödstrött efter en heldag på Karin Boye. Biblioteket är öppet dygnet runt men vi blev lite halvt om halvt utslängda av en vakt som hade nattpatrull. Vi kunde nämligen inte visa upp att vi faktiskt fick vara där. Måste skaffa passerkort om man ska hålla på sena kvällar tydligen. Men det var väl lika bra att hon körde hem oss. Annars hade vi väl suttit där hela natten...


Det florerar väldigt mycket märkliga människor på Karin B. En stor andel haltar, det är inget konstigt med att halta men när det är en så stor andel som gör det så känns det konstigt. Sen har vi kvinnan som talar jättehögt men som man inte hör vad hon säger och har peruk på sig. Märkligast idag var en man med cowboy-boots. Han har varit där lika länge som vi ungefär och gick förbi vårat bord i täta intervaller, ibland var han borta 1 minut men som längst 15 min. Han gick och tuggade tuggummi frenetiskt. Efter ett par vändor så fattade vi att han gick från sin plats i ena änden av gången till kaffeautomaten längst bort. Det verkade som att han gick och hämtade kaffe hela tiden. Han gick till kaffeautomaten och tillbaka och ibland gick han och hämtade nytt kaffe på direkten. Men oftast hade han en intervall på 4-6 minuter - och det här pågick i flera timmars tid! Började väl märka det vid 16, strax innan 23 gick han förbi sista gången, fullt munderad för hemfärd. Ett tag trodde jag att han hämtade kaffe åt någon men såg sen att han satt själv. Han måste ha varit superhög på koffein, kanske därför han tuggade tuggummi så frenetiskt samt att han inte kunde sitta stilla. Det var väldigt praktiskt så här på kvällningen eftersom att lamporna släcks med jämna mellanrum, så vi bad honom att tända när han gick förbi. Tänk att dricka 10 koppar kaffe i timmen!

Av Johanna - 9 januari 2008 14:32

Pluggapluggaplugga.I och med sin medvetenhet om den problemidentitet de tillskrivs har de inte lika lätt att avfärda den.... Att sträva efter det normala upplevs ofta som belönande... Hur man förhåller sig till ungdomarna har en avgörande inverkan på deras inställning till sitt eget liv och sina egna möjligheter... Osv osv. Intressant men nu är jag lite trött. Pluggade till 23 igår. Nattetid = fritid. 

Av Johanna - 9 januari 2008 02:36

Bilddagboken är uppdaterad nu. Var en hel del bilder att gå igenom efter mässan.

Av Johanna - 5 januari 2008 19:13

Precis hemkommen från Sollentuna där årets första marsvinsutställning gick av stapeln på husdjursmässan. Allt flöt på bra, satt domarsekreterare en hel del vilket jag tycker är väldigt intressant, man lär sig massor om raser man inte har så mycket inblick i och de raser man kan får man riktigt chansen att syna i sömmarna.


Jag ställde ut min egenuppfödda Mästersson och Teklas Are av Isfolket. Are gick det inte alls så bra för, han har skavt av sin nospäls så den är extremt kort. Hoppas den växer ut till Kallhäll. Utan nospäls ser han verkigen fånig ut fast han är väldigt fin. Mästersson gjorde storslam däremot - eller ja storslam i Mästerssons mått mätt. Han fick två raka cert och en BIR-r. Det är min kille det! ;D Skönt att domarna fokuserade mer på hans fina kropp och typ, hud och hårighet istället för att bara se de där öronen som står rakt ut. Det är ju faktiskt en hudras som jag brukar säga. Nog för öronen gör mycket för helheten men de behöver inte ta allt fokus. Hoppas han kan knipa något mer cert så han kan bli champion, vore så kul - men något BIS-djur tycker jag inte att han är: Men nästa generation så :D Hehe, nu är jag kaxig.


Dagen började dock mindre bra så jag funderade faktiskt på att strunta i att åka till Sollis. Åkte ner på stan med marsvinen och tog mig till station. Får en känsla av att jag glömt något och ja minsann. Visakortet var hemma och utan det kommer man inte långt. Ringde kommissarien för utställningen och kollade om det var ok att jag kom sent vilket jag fick - tack snälla! Får konka iväg på marsvinen igen i den kyliga morgonluften sätta mig på bussen till Eriksberg, bussen hann jag med precis vilket var tur, nästa gick inte förrän 30 minuter senare och då hade mina fina aveshannar inte varit i livet... Hem och vända och åka tillbaka. 4 bussturer på en timma, väl utnyttjad bussbiljett kan jag säga. När jag kommer till station igen så går det inte att köpa tågbiljett först, systemet säger bara att det inte finns några resor till Sollentuna vilket jag hoppas är bull för hemma på internet stod det att det gick tåg.  Men det löste sig till slut. Hann äta frukost bestående av en fetaostmacka med oliver och hummous, ta en kaffe och sen en mangolassi. Då var jag på bättre humör igen.


På mässan har jag inte hunnit se någonting. Det var lite körigt med dubbelutställning. Men imorgon ska jag ta  mig tid till att gå och glo. Har ju bara ett djur att ställa då också. Men den lilla tösabiten ser alldeles förskräcklig ut nu. Hon har blivit hur ljus som helst efter badet. Om saffron-experten Sophie läser här få du gärna tala om för mig hur de brukar te sig. Jag badade henne i ett shampo för blonda... kan kanske ha med saken att göra. Just nu har hon ett saffronfärgat ansikte och en lemonfärgad kropp. Det är nog ingen mening att visa henne... Eller om jag ska bada henne i mitt schampo för svarta djur så kanske färgen kommer tillbaka? :P 

Av Johanna - 4 januari 2008 15:01

Sitter och pysslar med marsvinen som ska med till utställningen i helgen, samtidigt lyssnar jag på Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson. Har inte läst ngt av honom så jag håller just nu på att undersöka denna omtalade mans talang. Har hela milleniumserien. Är klar med trimmningen av Abiona, skinnysarna är det ju inte så mycket med mer än att klippa klor och bada av.


En glad överaskning! Krullan är dräktig igen - med självaste Are. Bör dimpa ner en kull i början på februari alltså. Var osäker på om han parade eller ej men henne har han i a f fått dräktig. Kanske är det så att Äileene inte kan bli dräktig igen? Ska ju få hem en ny hanne i helgen så han ska få chansen att prova.  

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards